Названо топ-3 флагманських сервісів ломбардного бізнесу в рамках впровадження cashless economy в Україні

Експерти першого недержавного ломбарду в Україні «Скарбниця» назвали топ-3 флагманських послуг, які є найбільш зручними для клієнтів, а також прискорюють грошовий обіг, зменшуючи витрати на фінансові операції в ломбардному бізнесі. Бесіда відбулась із журналістами на прес-ланчі у вівторок, 19 листопада.

«Лідером є послуга отримання кредиту безготівковим способом, незважаючи на досить потужне конкурентне середовище, ця опція, на сьогодні, доступна лише в декількох ломбардних мережах. Друге місце за популярністю займає онлайн-погашення кредитів. У трійку лідерів, також, увійшла послуга дистанційного добору коштів за договором. Це унікальні послуги, котрі клієнти найчастіше використовують для вирішення своїх термінових фінансових питань», - повідомили експерти.

У компанії йшли не один рік до того, щоб впроваджувати систему безготівкового розрахунку виходячи з безлічі передумов і глобального тренду: зростання загальної частки безготівкових операцій. У НБУ відзначають, що загальна частка безготівкових розрахунків (банки та ін.) з початку 2019 зросла на 4,3% і склала 49,4% (у першому і другому кварталах 2019 - 49,6% і 49,2% відповідно).

Перший безготівковий платіж був здійснений в 2011 році, коли «Скарбниця» запустила особистий кабінет на сайті. Цей момент, на думку експертів компанії, став точкою відліку для впровадження нових методів розрахунку клієнтів.

«Далі, ми доробляли наші сервіси, виходячи з викликів сучасної економіки. Пізніше, змогли запропонувати нашим Клієнтам видачу позики на карту будь-якого українського банку. Це і безпечно (не потрібно носити з собою велику суму грошей), і зручно, з огляду на зростання безконтактних і онлайн-платежів», - зазначає Сергій Махота, керівник відділу інновацій «Скарбниця».

За 12 місяців, з листопада 2018 по жовтень 2019 року, в ломбардах «Скарбниця» (по всій Україні близько 400 відділень) здійснено 30 454 безготівкових операцій. Зростання кількості безготівкових платежів склало 350% за цей період.

Разом з тим, на сьогодні лише 38% підприємств сегменту МСБ в Україні пропонують своїм клієнтам можливість розрахуватися карткою. Наприклад, в Європі ця цифра становить 62%.

При цьому, керівник відділу маркетингу і реклами мережі ломбардів "Скарбниця" Володимир Нестеренко зазначив, що до ломбардів як і раніше спостерігається стереотипне ставлення, як до застарілих і небезпечних фінансових структур, хоча, наприклад, система безпеки великих мереж може конкурувати з банківськими. "100% наших відділень оснащені броньованими вікнами і дверима, камерами відеоспостереження. Склалася думка, що в ломбарди звертаються люди за межею бідності. Однак, внутрішнє дослідження аудиторії показало, що 60% наших клієнтів це люди з достатком середній і вище середнього, а 85% клієнтів - завжди викуповують назад закладені речі. Ломбарди, в першу чергу, кредитні організації, які спрямовані на видачу кредитів, а не на скупку майна. Ми проводимо повну ідентифікацію клієнта. Підписуючи договір, клієнт підтверджує право власності на даний предмет застави", - наголосив він.

Поширити: [object Object][object Object][object Object][object Object]
Цілодобова гаряча лінія

Дзвінки зі стаціонарних телефонів безкоштовні в межах України

Мінімальний термін кредитування при заставі золота: 63 дні (при цьому є дострокове погашення з 1-го дня з платою за фактичну кількість днів використання). Максимальний термін кредитування при заставі золота не обмежений, у разі своєчасного погашення та продовження договору (у випадку перезастави та укладання нового договору). Максимальна річна ставка при заставі золота: 419,75%, що становить 1,15% на день. Приклад розрахунку: при сумі кредиту 1000 грн, плата за користування кредитом 1,15% на день, що складає 11,5 грн. Клієнт має право продовжити термін кредиту, сплативши при цьому всю суму відсотків за фактичні дні користування кредитом. Для терміну в 63 дні клієнту необхідно буде заплатити за користування 724,5 грн. Додаткові відсотки, у разі своєчасного погашення та пролонгації, не стягуються. Розмір додаткового відсотка — 0,5% на день від суми кредиту. ПОВНЕ ТОВАРИСТВО «ЗАСТАВНЕ ТОВАРИСТВО «СКАРБНИЦЯ». Місцезнаходження — 01042, м. Київ, б-р Дружби Народів, 25, info@skarb.com.ua. Iдентифікаційний код згідно ЄДР – 19244756. Ліцензія на провадження господарської діяльності з надання фінансових послуг, а саме на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, що переоформлена на підставі розпорядження Нацкомфінпослуг № 163 від 26.01.2017 року про переоформлення деяким фінансовим установам діючих ліцензій, у зв’язку зі звуженням виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню. У розрахунок вартості послуги податки не включено.