«Зупинити криптовалюти - це ніби зупинити інтернет»

«Зупинити криптовалюти - це ніби зупинити інтернет»

Криптокредитування у ломбарді «Скарбниця»

З 1 березня всі власники криптовалют можуть офіційно користуватися послугою криптокредитування від групи компаній «Скарбниця»

З початку березня група компаній «Скарбниця» офіційно запустила, новий для українського ринку, проект «Скарбкоїн». Він надає послуги офіційного та юридично захищеного кредитування під заставу криптовалют.

Кредитування під заставу криптовалют розвиватиме бізнес

«Індустрія криптовалют розвивається дуже стрімко, - розповів керівник відділу маркетингу групи компаній «Скарбниця» Іван Іпатов. - Ми проводили дослідження серед клієнтів групи компаній «Скарбниця» та з'ясували, що понад половина опитуваних цікавиться темою криптовалют, 20% розповіли, що у майбутньому хочуть інвестувати в цю валюту, а 5% уже інвестують, а також беруть кредити, зокрема і в нашій мережі для придбання нової криптовалюти. Власне кажучи, спираючись на ці дані, ми вирішили запустити нову, для українського ринку, послугу – кредитування під заставу криптовалюти «Скарбкоїн».

За словами Івана Іпатова, проект «Скарбкоїн» запустили 1 березня цього року. Говорити про ажіотаж поки що рано, але позитивна динаміка простежується. «Ми – перший недержавний ломбард, зареєстрований у незалежній Україні, - продовжив розмову керівник відділу маркетингу групи компаній «Скарбниця». - Ми - першими розробили форму небанківського кредитування для малого та середнього бізнесу – «Промломбард». Першими серед заставних кредитних установ в Україні запустили систему онлайн-оплат, і, закономірно, що першу офіційну послугу криптокредитування теж пропонуємо ми. Кредитування під заставу криптовалют перетвориться на двигун, який розвиватиме бізнес».

Крипторинок зросте втричі

Як розповів фінансовий консультант Юрій Гава, криптовалюта – це ресурс, який дозволяє значно активізувати бізнес-діяльність у тій сфері, в якій вона знаходитися. «Ми прогнозуємо, що крипторинок до кінця 2018 року може зрости втричі, - пояснив він. - Зупинити криптовалюти – це, ніби зупинити інтернет. Це неможливо. Процес йде лише вперед».

Користуватися послугами криптокредитування можуть усі

За словами керівника відділу інновацій групи компаній «Скарбниця» Михайла Ігнатенка, користуватися послугами криптокредитування від «Скарбкоїн» можуть усі власники криптовалют. «Криптокредитування підходить водночас тим, хто купує криптовалюту, щоб потім швидко і вигідно її продати,і тим, хто вкладає у цю валюту на довгострокову перспективу, - пояснив він. - Власники криптовалюти зможуть отримати кредит у гривні терміном до 31 дня з правом пролонгації або дотермінового погашення. Як тільки кредитна заборгованість погашена – вся сума криптовалюти, яка була передана у заставу, повертається позичальнику в повному обсязі. У випадку зростання ціни, можливе збільшення суми позики, а під час її зниження позичальник має достатньо часу на прийняття рішення про подальшу долю своїх активів. Ми регулярно відстежуємо коливання цін, і висилаємо email- та sms-повідомлення у випадку зниження курсу на 20% і 25%.

Ми не перші, хто реалізував подібну ідею, але перші, хто зробив її офіційною та юридично захищеною. Не будемо розповідати про конкурентів, уся схема яких працює на... довірі, на «чесному слові», і, у випадку значного зростання криптовалюти, її не повертають, а просто продають. Скажу лише, що ми оформляємо всі необхідні юридичні договори, що дозволяє впевнено розраховувати на повернення вашої криптовалюти після повного погашення кредитної заборгованості».

Експерти сходяться на тому, що нова, на українському ринку, послуга кредитування під заставу криптовалюти розвиватиметься поступово, але стабільно. «З кожним роком у цю площину приходитимуть все більш обізнані люди, які твердо впевнені у майбутньому криптовалют і їх користі для бізнесу», - підсумував Юрій Гава.
Поширити: fbtwittertelegramviber
phone
З 8:00 до 21:00
Мінімальний термін кредитування: 63 дні (однак, позичальник має право на дострокове погашення кредиту в будь-який момент за умови сплати процентів за фактичний період користування кредитом, при цьому мінімальним строком користування є 1 (один) календарний). Максимальный термін кредитування не обмежений, у разі своєчасного подовження договору шляхом сплати відсотків за відповідний термін користування кредитом. Максимальна річна ставка при заставі золота: 438%, що становить 1,3% в день, приклад розрахунку: при сумі кредиту 1000 грн., плата за користування кредитом - 1,3% на день, що складає 13 грн., за період користування 63 календарні дні Позичальнику необхідно буде заплатити суму у розмірі 819 грн.
Послуги надаються в мережі ломбардів «Скарбниця ТМ» — всі юридичні особи та їх відокремлені підрозділи, що надають ломбардні послуги з використанням знаків для товарів та послуг «Скарбниця ТМ». Політика конфіденційності.